Kalendar

ruj.
14
Čet
Što kineziologija i medicina rada mogu učiniti za zdraviji i duži radni vijek? (Gospić) @ Hotel Ana, Gospić
ruj. 14 @ 10:00 – 14:00

 

Na seminaru će se predstaviti ciljevi kampanje EU OSHA-e „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“ 2016.-2017. i e-vodič o upravljanju sigurnosti i zdravljem na radu za radnike starije životne dobi. Uz primjere dobre prakse obrazložit će se o tome kako kineziolog rada može pomoći u prevenciji mišično-koštanih oboljenja, te pokazati vježbe za očuvanje zdravlja lokomotornog sustava. Uz primjere dobre prakse obradit će se teme o održivom radnom vijeku, zdravom starenju i prevenciji zdravstvenih problema, osobito će se istaknuti uloga medicine rada. Inspektor za zaštitu na radu poučit će što možemo učiniti bolje u ovom području, te detaljno opisati postupanje tijekom inspekcijskog nadzora zbog ozljede na radu.

EU-OSHA kampanja

ruj.
15
Pet
Što kineziologija i medicina rada mogu učiniti za zdraviji i duži radni vijek? (Šibenik) @ Hotel Jadran, Šibenik
ruj. 15 @ 10:00 – 14:00

Na seminaru će se predstaviti ciljevi kampanje EU OSHA-e „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“ 2016.-2017. i e-vodič o upravljanju sigurnosti i zdravljem na radu za radnike starije životne dobi. Uz primjere dobre prakse obrazložit će se o tome kako kineziolog rada može pomoći u prevenciji mišično-koštanih oboljenja, te pokazati vježbe za očuvanje zdravlja lokomotornog sustava. Uz primjere dobre prakse obradit će se teme o održivom radnom vijeku, zdravom starenju i prevenciji zdravstvenih problema, osobito će se istaknuti uloga medicine rada. Inspektor za zaštitu na radu poučit će što možemo učiniti bolje u ovom području, te detaljno opisati postupanje tijekom inspekcijskog nadzora zbog ozljede na radu.

EU-OSHA kampanja

ruj.
28
Čet
Konferencija „Uloga i značaj stručnjaka zaštite na radu – danas i sutra“ II @ Hrvatska gospodarska komora (velika Vijećnica)
ruj. 28 @ 09:30 – 14:00

Ističući važnu ulogu stručnjaka zaštite na radu, potrebu njihovog odgovarajućeg statusa, razvoja karijera i stvaranja uvjeta za njihov kvalitetniji rad kod poslodavaca i u ovlaštenim osobama za poslove zaštite na radu, Zavod poziva stručnjake zaštite na radu i sve zainteresirane dionike na sudjelovanje na stručnoj konferenciji pod nazivom

„Uloga i značaj stručnjaka zaštite na radu – danas i sutra“

koja će se održati u

četvrtak, 28. rujna 2017. godine od 9,30 do 14,00 sati

u Zagrebu, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2 (velika Vijećnica)

sa sljedećim programom.

Zbog iskazanog velikog interesa stručnjaka zaštite na radu za sudjelovanjem na konferenciji održanoj u lipnju ove godine, Zavod za unapređivanje zaštite na radu ponovno organizira stručnu konferenciju na koju se mogu prijaviti svi koji to nisu mogli prethodni puta.
Za sudjelovanje na stručnoj konferenciji ne naplaćuje se kotizacija. Broj sudionika je ograničen, a sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Zbog velikog interesa za najavljeno savjetovanje „Uloga i značaj stručnjaka zaštite na radu – danas i sutra“ i ograničenog prostora završena je prijava sudionika.

Zahvaljujemo Vam na iskazanom interesu i suradnji.

S poštovanjem,

Zavod za unapređivanje zaštite na radu

lis.
23
Pon
EU-OSHA seminar @ Virovitica
lis. 23 @ 10:00 – 14:00

U Virovitici u Vijećnici Virovitičko-podravske županije Zavod za unapređivanje zaštite na radu uz potporu Europske agencije za zaštitu na radu održat će seminar “Što kineziologija i medicina rada mogu učiniti za zdraviji i duži radni vijek“ namijenjen socijalnim partnerima i drugim zainteresiranim dionicima.

Zavod i Pevec d.d. u obilježavanju Europskog tjedna zaštite na radu
lis. 23 @ 10:00 – 18:00
lis.
24
Uto
Uloga i značaj stručnjaka zaštite na radu – danas i sutra @ Grad Zagreb
lis. 24 @ 09:00 – 14:00

U sklopu stručnog skupa u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i nacionalne središnjice Europske agencije zaštite na radu – „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“ ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite na radu Vitomir Begović održat će predavanje – Uloga i značaj stručnjaka zaštite na radu – danas i sutra.

Zavod na Sajmu poslova @ Grad Zagreb
lis. 24 @ 09:00 – 17:00

 

Zavod za unapređivanje zaštite na radu predstaviti će svoje aktivnosti na Sajmu poslova koji će se održati u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, a učenici i studenti, budući zaposlenici imati će priliku od stručnjaka Zavoda dobiti informacije o osnovnim pravima i obvezama u zaštiti na radu, kako bi što sigurniji stupili u svijet rada.

lis.
25
Sri
Predavanje “Spremni i sigurni u svijet rada”
lis. 25 @ 09:00 – 10:30

U srijedu 25. listopada u 9:00 na Veleučilištu „Nikola Tesla“ u Gospiću stručnjaci Zavoda za unapređivanje zaštite na radu održat će predavanje “Spremni i sigurni u svijet rada” o osnovama zaštite na radu za studente ovog visokog učilišta.

“Info dan” u Gospiću @ Gospić
lis. 25 @ 11:00 – 14:00

 

Obrtnici, poslodavci i svi zainteresirani za praktično rješavanje određenih pitanja u području zaštite na radu

 Zavod za unapređivanje zaštite na radu,

Hrvatska obrtnička komora Obrtnička komora Ličko-senjske županije

zaJEDNO za kulturu sigurnosti na radu!

 Informiramo, educiramo, savjetujemo, odgovaramo na pitanja, pomažemo, jer zaštita na radu je prva!

Pozivamo Vas na besplatni Info dan u Gospiću 25. listopada 2017. godine ( srijeda ) u 11:00

dvorana – Obrtnička komora Ličko-senjske županije,

Kaniška 4, Gospić

 ,,Info  dan” u zajedničkoj organizaciji  Zavoda, Hrvatske obrtničke komore- Obrtnička komora Ličko-senjske županije

 Tema ,,Info  dana”   je neposredno informiranje, edukacija, savjetovanje i pomoć obrtnicima, poslodavcima i svim zainteresiranima u zaštiti na radu za praktično rješavanje određenih pitanja iz područja zaštite  na radu.

Djelatnici Zavoda, viši stručni savjetnici Sanja Sambol, Ana Akrap i Josip Škreblin održat će predavanje o osnovnim obvezama u zaštiti na radu za obrtnike i poslodavce, a zatim će odgovarati na pitanja iz područja zaštite na radu.

pozivnica Info-dan_ZNR_Gospić

 

lis.
26
Čet
Radionica o procjeni rizika @ Koprivnica
lis. 26 @ 10:00 – 14:00

U HGK – Županijska komora Koprivnica održat će se radionica na kojoj će sudionici imati priliku razmijeniti praktična iskustva i steći dodatna znanja u izradi procjene rizika kao najvažnijeg dokumenta u preventivnom djelovanju.

Radionica „Ješko Ježić“ @ Grad Zagreb
lis. 26 @ 10:00 – 12:30

Ješko Ježić

Za najmlađe u Dječjem vrtiću Maksimir održat će se četiri igraonice-radionice „Ješko Ježić“ na kojima predškolci uče o sigurnosti, a predstavnicima Zavoda za unapređivanje zaštite na radu pridružit će se tim Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo sa edukativnim sadržajem iz Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“.

Radni sasatanak u HUP-u @ Grad Zagreb
lis. 26 @ 14:00 – 16:00

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca u Zagrebu održat će se radni susret predstavnika Zavoda za unapređivanje zaštite na radu i ovlaštenih tvrtki za poslove zaštite na radu kojom prilikom će se razgovarati o rezultatima proteklih nadzora tih tvrtki od strane Zavoda.

lis.
27
Pet
Otvorena vrata Zavoda @ Grad Zagreb
lis. 27 @ 10:00 – 14:00

Europski tjedan zaštite na radu završava u petak 27. listopada u sjedištu Zavoda, Prilaz Ivana Visina 1-3 u Zagrebu, gdje će zainteresiran imati priliku dobiti informacije, savjete i neposredno upoznati rad Zavoda za unapređivanje zaštite na radu u okviru programa „Otvorena vrata Zavoda kao javnog servisa“.

stu.
6
Pon
Razvojna agencija Zagreb @ Zagrebački velesajam I. kat
stu. 6 @ 10:00 – 12:00
Razvojna agencija Zagreb @ Zagrebački velesajam I. kat | Zagreb | Hrvatska

Predstavljanje ZUZNR i predavanje za tehnopark tvrtke o zaštiti na radu

stu.
14
Uto
Seminar „Koje su koristi od dobre zaštite na radu ?“ @ HUP Reg. ured Osijek
stu. 14 @ 11:00 – 13:00
HUP Regionalni ured Osijek u suradnji sa Zavodom za unapređenje zaštite na radu organizira seminar koji će se održati u utorak, 14. studenoga 2017. godine u vremenu od 11:00 do 13:00 sati u prosotru HUP, na temu: Koje su koristi od dobre zaštite na radu.
Stručnjaci Zavoda za unapređivanje zaštite na radu predstavit će Nacionalnu kampanju „STOP ozljedama na radu“ 2016.-2018., s posebnim osvrtom na stanje u Osječko-baranjskoj županiji i najzastupljenijim sektorima u županiji.
Druga tema bit će Procjena rizika i besplatan on-line RISKO alat, koji je izradio Zavod za unapređivanje zaštite na radu. Osim što će stručnjaci Zavoda predstaviti RISKO alat, sudionici će uz stručno vodstvo imati priliku upotrijebiti ga za izradu procjene rizike.
Seminar je zamišljen kao interaktivno predavanje tijekom kojeg ćete moći postavljati pitanja i rješavati nedoumice vezane uz temu seminara, kao i dobivati odgovore na sva aktualna pitanja iz područja zaštite na radu.
stu.
16
Čet
Simpozij „Varno in zdravo delo“ @ Zveza društev varnostnih inženirjev Slovenije
stu. 16 – stu. 17 cjelodnevni
Simpozij „Varno in zdravo delo“ @ Zveza društev varnostnih inženirjev Slovenije | Bled | Radovljica | Slovenija

Simpozij „Varno in zdravo delo“

Predavanje Vitomir Begović ,ravnatelj  ZUZNR „Uloga ZUZNR i stalno stručno usavršavanje stručnjaka ZNR“

stu.
24
Pet
Seminar Udruge za zaštitu zdravlja, sigurnost na radu i zaštitu okoliša Varaždin @ Sportska dvorana "Drava"
stu. 24 @ 11:00 – 12:00
Seminar Udruge za zaštitu zdravlja,  sigurnost na radu  i  zaštitu okoliša Varaždin @ Sportska dvorana "Drava" | Varaždin | Hrvatska

Seminar Udruge za zaštitu zdravlja,  sigurnost na radu  i  zaštitu okoliša Varaždin

Predavanje Vitomir Begović ,ravnatelj ZUZNR – „ Uloga i značaj stručnjaka  zaštite na radu“  i

Antonio Jaić, viši stručni savjetnik u ZUZNR – „Ustroj registra stručnjaka zaštite na radu  i informacijski sustav ZNR“

tra.
24
Uto
OTVORENA VRATA ZUZNR  “UČINKOVITA ZAŠTITA NA RADU = UČINKOVITO GOSPODARSTVO” @ Regionali ured, HUP, Rijeka,Dolac 8/II
tra. 24 @ 10:00 – 14:00

Prevencija rizika, organizacija i provedba mjera zaštite na radu ključni su čimbenici za osiguranje sigurnih i zdravih radnih uvjeta te postizanje produktivnosti, radne učinkovitosti i konkurentnosti.

„Učinkovita zaštita na radu = učinkovito gospodarstvo!“

Zavod za unapređivanje zaštite na radu javna je ustanova u vlasništvu Republike Hrvatske nadležna za praćenje stanja i unapređivanje zaštite na radu, kao i za pružanje stručne pomoći poslodavcima, sindikatima, osobama ovlaštenima za poslove zaštite na radu, stručnjacima zaštite na radu, tijelima državne uprave, te svim zainteresiranim dionicima.

Zaštita života, zdravlja i očuvanje radne sposobnosti radnika vrednote su od posebnog društvenog interesa, i zato našom otvorenošću i partnerstvom želimo zajedno s Vama unapređivati zaštitu na radu u svakoj našoj županiji i  radnoj sredini.

Saznajte kako primijeniti propise, optimizirati troškove, učinkovito organizirati i upravljati zaštitom na radu.

 

 

tra.
25
Sri
Javna tribina povodom Dana zaštite na radu @ PETROKEMIJA d.d.
tra. 25 @ 11:30 – 14:00

Javna tribina povodom Dana zaštite na radu

25.travnja 2018.  11.30 – 14.00

„ Sindikalno organizirana radna mjesta – sigurnija radna mjesta“

Sudjeluje Vitomir Begović, ravnatelj ZUZNR

Petrokemija d.d. ,Kutina

lip.
7
Čet
Seminar ESENER-2 i hrvatsko iskustvo – Bolje upravljanje rizicima na mjestima rada – Split @ Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje, Dvorana Zlatna Vrata
lip. 7 @ 10:00 – 13:30
Seminar ESENER-2 i hrvatsko iskustvo – Bolje upravljanje rizicima na mjestima rada – Split @ Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje, Dvorana Zlatna Vrata | Split | Splitsko-dalmatinska županija | Hrvatska

Seminar je namijenjen socijalnim partnerima – predstavnicima poslodavaca i sindikata grada Splita i 4 županije: Splitsko- dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije. Ciljevi edukacije su predstavljanje rezultata istraživanja ESENER-2 s ciljem boljeg i učinkovitijeg upravljanja zaštitom na radu i upravljanjem zdravlja radnika, usporedba rezultata ESENER-a 2 s praksom u Hrvatskoj i dijeljenje iskustva, te upoznavanje s primjerima dobre prakse.

Sudjelovanje na seminaru moguće je temeljem prijave na poveznicu: https://www.surveymonkey.com/r/5BV7P2N

Program Seminara  „Bolje upravljanje rizicima na mjestima rada – Rezultati Drugog europskog istraživanja poduzeća o novim rizicima i rizicima u nastajanju (ESENER-2) i usporedba s iskustvom hrvatskih poslodavaca i radnika”-pdf