Na benzinskoj postaji LUKOIL-a održana promotivna aktivnost “Sigurnost je prva”

Povodom obilježavanja Europskog tjedna zaštite na radu, u suradnji s predstavnicima tvrtke LUKOIL Josipom Klasićem, specijalistom za sigurnost i Ivanom Tadićem, voditeljem benzinske postaje Prečko, Zavod za unapređivanje zaštite na radu je 24.listopada 2018. godine organizirao  promotivnu aktivnost „Sigurnost je prva“ na LUKOIL-ovoj benzinskoj postaji Prečko na Zagrebačkoj aveniji 11.
Predstavnici Zavoda predstavili su kupcima i djelatnicima benzinske postaje aktualne kampanje koje provodi Zavod u cilju sprječavanja nesreća, ozljeda na radu, profesionalnih i drugih bolesti povezanih s radom, te podijelili promotivne materijale Zavoda i Europske agencije za zaštitu na radu (EU-OSHA-e). Kupci su također imali priliku isprobati „pijane naočale“, koje simuliraju različita stanja alkoholiziranosti. Cilj ove preventivne aktivnosti bio je podići razinu sigurnosti u prometu i svijest o važnosti odgovornog ponašanja u prometu.

Uzimajući u obzir novu dvogodišnju kampanju EU-OSHA-e „Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim tvarima“, benzinska postaja odabrana je kao idealno mjesto za osvješćivanje kupaca i djelatnika o mogućim opasnostima i zdravstvenim rizicima prilikom izlaganja opasnim tvarima. Istaknuta je važnost savjesnog upravljanja i primjena adekvatnih preventivnih mjera prilikom korištenja opasnih tvari.

Osim  aktualne kampanje Europske agencije za zaštitu na radu, predstavnici Zavoda iskoristili su priliku predstaviti aktivnosti Zavoda poput seminara, radionica i drugih edukativnih programa iz područja zaštite na radu. Zainteresirani kupci upoznati su s mogućnošću besplatnog savjetovanja u prostorijama Zavoda. Naime, u Zavodu u sklopu „Savjetovališta – zaštita na radu 3 u 1“ (informiranje, savjetovanje, edukacija) moguće je, uz prethodnu najavu, svakog utorka u vremenu od 9 do 14 sati,  od stručnjaka Zavoda dobiti savjete o praktičnoj provedbi zakonske regulative vezane uz sigurnost i zaštitu na radu.