PREDSTAVNICI ČASOPISA „SUVREMENA TRGOVINA“ NA SASTANKU U ZAVODU

Radni sastanak predstavnika Zavoda za unapređivanje zaštite na radu s predstavnicima časopisa „Suvremena trgovina“ i portala „Suvremena.hr“, Srećkom Sertićem, direktorom i glavnim urednikom, i mr.sc. Brankom Pavlovićem, poslovnim savjetnikom, bila je prilika za međusobno informiranje  i dogovor oko daljnjih oblika međusobne suradnje u 2018. godini.

Dobra suradnja prethodnih godina na području informiranja te poticanja aktivnog sudjelovanja u kampanjama Zavoda za unapređivanje zaštitu na radu, u cilju razvijanja kulture zaštite na radu, promicanja prevencije i edukacije, u ovoj godini bit će nastavljena suradnjom u nekoliko područja.

U tom smislu, dogovoren je nastavak suradnje sa časopisom „Suvremena trgovina“ kao jedinim stručnim časopisu za trgovinu u Hrvatskoj, a u kojem će se nastaviti objavljivati stručni tekstovi o zaštiti na radu vezani uz sektor trgovine. Također je dogovorena suradnja na nekoliko skupova i konferencija koje se tijekom godine planiraju održati u Hrvatskoj: od konferencije za male trgovce i obrtnike krajem svibnja u Koprivnici o ulozi obrtničke trgovine u regionalnom i urbanom razvoju Hrvatske, konferencije o trendovima iskustava u transformaciji sajamske industrije, početkom lipnja u Virovitici, te trendovima i izazovima europske maloprodaje koja bi se krajem listopada trebala održati u Zagrebu, na kojima bi se, među ostalim, trebala nastaviti promocija nacionalne kampanje „STOP ozljedama na radu“ te nove EU kampanje „Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim tvarima“.

Prisutni su se složili da se općenito, pa tako i u sektoru trgovine, još uvijek ne pridaje pažnja podacima vezanim uz visoke troškove do kojih dolazi kod ozljeđivanja na radu, a Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda, u tom smislu je najavio konferenciju o ekonomskim učincima dobre zaštite na radu kako bi se osnažila svijest o tome da zaštita na radu nije trošak nego investicija.