Promotivna aktivnost Zavoda na Ininoj benzinskoj postaji

Povodom obilježavanja Svjetskog i Nacionalnog dana zaštite na radu Zavod za unapređivanje zaštite na radu, u suradnji s tvrtkom INA d.d., organizirao je 25. travnja 2018. godine promotivnu aktivnost na INA benzinskoj postaji Zagreb Stupnik – Zapad. Predstavnici Zavoda predstavili su kupcima aktualne nacionalne i europske kampanje koje provodi Zavod u cilju sprječavanja nesreća, ozljeda na radu, profesionalnih i drugih bolesti povezanih s radom.

Uzimajući u obzir novu dvogodišnju kampanju Europske agencije za zaštitu na radu „Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim tvarima“, benzinska postaja odabrana je kao idealno mjesto za osvješćivanje kupaca i djelatnika o mogućim opasnostima i zdravstvenim rizicima prilikom izlaganja opasnim tvarima. Istaknuta je važnost savjesnog upravljanja i primjena adekvatnih preventivnih mjera prilikom korištenja opasnih tvari.

Osim  aktualne kampanje Europske agencije za zaštitu na radu, predstavnici Zavoda iskoristili su priliku predstaviti aktivnosti Zavoda, poput prve nacionalne kampanje iz područja zaštite na radu „STOP ozljedama na radu!“, koju je Zavod pokrenuo 2016. godine s ciljem uključivanja što većeg broja poslodavaca u područje promicanja zaštite na radu i smanjenja broja ozljeda na radu.

Zainteresirani su kupci također upoznati s mogućnošću besplatnog savjetovanja u prostorijama Zavoda. Naime, Zavod je pokrenuo „Savjetovalište zaštite na radu 3 u 1“ (informiranje, savjetovanje, edukacija) kako bi pomogao poslodavcima u praktičnoj provedbi zakonske regulative vezane uz sigurnost i zaštitu na radu. Svakog utorka, u vremenu od 9 do 14 sati, moguće je u neposrednom razgovoru sa stručnjacima Zavoda dobiti informacije i savjete iz područja zaštite na radu, pravilne primjene propisa i organizacije rada.