Suradnja SSSH i Zavoda za unapređivanje zaštite na radu

U  Zavodu za unapređivanje zaštite na radu  održan je radni sastanak  predstavnika  Zavoda  s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

Na sastanku kojemu su bili nazočni Mladen Novosel, predsjednik SSSH, Ana Miličević-Pezelj, izvršna tajnica SSSH za socijalni dijalog i javne politike i Krešimir Dorić, predsjednik Samostalnog sindikata radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske, Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda upoznao je s podacima o stanju ozljeda radnika ne mjestima rada i osoba  na radu u 2015.g. te je  predstavio  dosadašnje intenzivne aktivnosti  kao i plan rada  Zavoda u 2016.g. Tijekom  razgovora  iskazan je obostrani interes i potreba suradnje putem  unapređivanja socijalnog dijaloga i partnerstva  u području zaštite na radu na razini tvrtki i ustanova, granskoj, sektorskoj, teritorijalnoj i nacionalnoj razini.

Temeljni je cilj suradnje provedba učinkovitih aktivnosti kojima je moguće pozitivno djelovati  na razvoj kulture prevencije, osiguranje sigurnih i zdravih mjesta rada, smanjivanje  broja ozljeda i profesionalnih bolesti, provedbu različitih programa edukacije i informiranja, očuvanje radne sposobnosti radnika, čime se doprinosi produktivnosti, konkurentnosti, gospodarskom rastu i razvoju.

SSSH u Zavodu