Tribina Udruge za promicanje zaštite: O aktualnim pitanjima u području zaštite od požara i zaštite na radu

Udruga za promicanje zaštite organizirala je tematsku tribinu o aktualnim pitanjima u području zaštite od požara i zaštite na radu.

Skup je bio prilika za susret članova strukovne udruge, predstavnika Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, stručnjaka za zaštitu na radu i zaštitu od požara, predstavnika ovlaštenih tvrtki za poslove zaštite na radu i zaštite od požara, povjerenika radnika i ovlaštenika poslodavaca za zaštitu na radu i drugih zainteresiranih, na kojem su se upoznali s novelama iz područja zaštite od požara, evakuacijom i spašavanjem, te početnim gašenjem požara. Predstavljen je i primjer iz prakse Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Na tribini su obrazloženi razlozi i prednosti uvođenja nove norme ISO 45001 s ciljem unapređenja zaštite na radu u radnim sredinama, kao i aktualne izmjene i dopune Zakona o zaštiti na radu.  U raspravi su sudionici postavljali pitanja u vezi određenih sadržaja prezentiranih na tribini na koja su dobili odgovore, odnosno smjernice o daljnjem postupanju.

Na skupu je sudjelovao Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite na radu, te je razgovarao s čelnicima Udruge za promicanje zaštite, Franom Marovićem i Đurom Papom o aktualnim temama iz područja zaštite na radu i zajedničkoj suradnji.