Završeno obilježavanje EU tjedna ZNR – PORUKA SA ZAGREBAČKIH FONTANA

Na inicijativu Zavoda za unapređivanje zaštite na radu u suradnji s Gradom Zagrebom ovogodišnje obilježavanje Europskog tjedna zaštite na radu obogaćeno je u subotu, 27. listopada na zagrebačkim fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice, svjetlosnim efektima i kapljicama vode prikazana je aplikacija EU OSHA kampanje „Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim tvarima“.

I na ovaj način Zavod za unapređivanje zaštite na radu, podsjeća da je cilj provedbe kampanje podizanje razine svijesti o važnosti upravljanja opasnim tvarima na mjestima rada, podizanje svijesti o rizicima povezanima s karcinogenima na radu te jačanje prevencije i sprječavanje ozljeda na radu, profesionalnih i bolesti povezanih s radom u Republici Hrvatskoj.

Atraktivna iluminacija na fontanama još je jedan poziv svim ključnim dionicima na djelatno sudjelovanje u ovoj kampanji uz podsjećanje da su život, zdravlje i očuvanje radne sposobnosti vrednote od posebnog društvenog interesa u našoj zemlji, a zaštita na radu osnovno ljudsko pravo, poručio je Vitomir Begović, ravnatelj Zavoda za unapređivanje zaštite na radu.